Logo small

Ulqini


Ulqini eshte qyteti me jugor ne Mal te Zi dhe gjendet ne detin adriatik afer kufirit me Shqiperine. Ulqini ka kalane qe ia vlen qe te vizitohet.Jo larg nga qyteti vjeter gjendet “plazhi I vogel I qytetit”.Pamja e qytetit tregon per te kaluaren osmane,neper te gjithe qytetin shtrihen xhamija te shumta sic jane xhamia-kish dhe xhamija e namazgjahut. Ulqini eshte nje qyet mjaft I pershtatshem turistik.Jashte nga qyteti fillon “Plazhi I Madh” I cili shtrihet deri ne kufirin shqiptar me nje gjatesi prej 13km.Me kete gje ai eshte plazhi me rere me I gjate ne te gjith bregun lindor te detit Adriatik.Atij I perkasin edhe zona FKK ne ishullin ADA ne gryken e lumit Buna.

Plazhi Madh


Plazhi i madh është një fenomen natyror me një bukuri të jashtzakonshme.Ajo ndodhet 2km larg hotelit dhe ka një gjatësi rreth 13 km me një gjërësi mesatare prej 60m.Vendasit e Ulqinit e quajnë “Copacabanna e Ulqinit”.

Plazhi i vogël


Plazhi i vogël është 600 m i gjatë dhe 25 m mesatarisht i gjërë. Është në formë gjysmë- rrethi dhe është i vendosur menjëherë nën qytetin e vjetër të Ulqinit .Në verë, korzoja pranë plazhit me shumë restorante dhe bare,bëhet një ndër qendrat kryesore të qytetit i cili është një vend takimi për mysafirët dhe vendasit.

Plazhe Shkëmbore


Jo shumë larg nga plazhi i vogël gjenden gjire të vegjel në formë tarrace.Nën shkëmbinjë të fshehur gjindet plazhi i famshëm,plazhi i grave.Kjo është në dispozicion vetëm për grat.Këtu gjinden burimet e squfurit,të cilët ndihmojnë shërimin e grave.

Valdanosi


Gjiriri i Valdanosit në formë patkoi është 5 km i larguar nga Ulqini.Plazhi përbëhet nga gurët e sheshtë,të gjatë 1-20cm.Është 600 m i gjatë dhe rreth 20 m i gjërë.Lugina e Valdanosit është e përbërë nga drurët më të vjetër të ullirit.Mosha mesatare e këtyre drurëve është mbi 300 vite,dhe disa prej tyre kanë prejardhjen prej kohës së Greqisë (shekulli i 5 p.e.s).Ullishjta e Ulqinit është me rreth 74000 ullinjë dhe i dyti më i madhi në bregdetin e Adriatik.

ADA Buna


Ada Buna është një FKK(kultur e trupit të lirë) ishull dhe shtrihet në fund te plazhit të madh(Velika Plazha), deri tek i cili mund te vihet nëpërmes një ure. Ada shtrihet shëklqyshëm e vendosur ndërmjet degëve të lumit kufitar Buna kah Shqipëria. Ishulli vetë është gati 600 Hektar i gjatë dhe bie nën sy të shumtën nepërmjet natyërs së pa prekur. Duke iu felenderuar pozicionit të izolum dhe një ekosistemi te pashoq, Buna është jo vetëm një pikësynim shetitjeje i prefruar për te gjithë,te cilet e cmojne sferen private, por njëkohësisht edhe një parajs e vërtet për te gjithë që me kenaqësi shijojn peshqit e vlerër së larët të lumit dhe detit .Restaurantet ne Ada Buna jan te njohur për peshqit e tyre dhe llojlloshmërin e kuzhinës malazeze.

Kryporja ne Ulqin


E verteta e krypores ne Ulqin,e cila i takon deltes se Bunes, eshte me 1500 Hektar nje nga kryporet me te medha ne detin Mesdhe. Prodhusja e dikurshme e krypes e shnderruar ne lagun eshte nja nga zonat me te rendesishme per pushim, klloçitje dhe kalim te dimrit per shpezet shtegetar ne bregdetin adriatik. Vezhguesitt e shpezeve vijn ne krypore krejtesisht ne shpenzime te veta: ne disa vite bejn pushimin ketu deri ne 200 çapka sqepluge dhe 100 pelikane kaçurrel njikohesisht. Shpendet mishngrenes si Fajkua e detit ,huta,skifteri kthetraverdhe, qifti i zi,shqipja e kenetes,shqiponja e madhe e rosave dhe krahthati jane musafir te rregullt.

Logo Footer

Hotel Montefila

Bulevar Teuta 85360 Ulcinj / Djerane 8
montefila@web.de
Tel & Fax: +382(0)30407024 / Mobile: +382(0)69031474


  • English (en)
  • Deutsch (de)
  • Crnogorski (me)
  • Shqip (sq)