Logo small

Faktoret sherues te natyres se Ulqinit

Sëmundjet e traktatit gastrointestinal

Ndikimi i dukashëm pozitiv i rërës se Ulqinit ne semundjet e sistemit muskuloskeletar është përshkruar shpesh. Përshkrimet (sherimet)e tjera na tregojnë shumë për sëmundjet e traktatit të zorreve,nervat e zorreve si “Colitis Clerosa” dhe ” Morbus Crohn” . Për shkak të kësaj ne e kemi dërguar një analiz detale të rërës dhe ujit të detit tek instituti gjerman “Wesling” me urdhër që të bëhet kontrollimi.Rezultati na është dhënë me një shkarkim të plotë mjeksor se elspertize me të gjitha informacionet relevante.Mund të një përmirsim i dukshem i ankesave.Për shkak të arsyve drejtsore nuk është i mundshëm publikimi në internet.Ne ju ofrojmë përgjegjjet në pyetjet e juaja.

Semundjet e levizjes dhe frymarrjes

Ulqini ka rreth 13 km plazh me rërë të jashtzakonshme.Bregu i detit është i mbuluar me këte rërë,sidomos ky fakt e bën këtë vend edhe më të veçantë,sepse nuk e hasim në asnjë vend tjetër të Adriatikut.Rëra është ngjyrë kafe dhe bardhë,shumë e paster,nuk e përmban asnjë përqindje dhe,baltë ose pjesë organike. Një fakt për këtë pastërti është se Ulqini nuk ka asnjë fabrikë industriale e cila e kishte ndotur këtë vend të pastër.Në këtë vend gjatë stineve të vjeshtës dhe dimrit mblidhen lloje të ndryshme të rërave të cilat sillen nga valët e detit.Mesiguri kjo ka lidhje edhe me rrjetat e mëdha ujore që vijnë nga malet,e lumit Buna dhe Drin.Përbërja kimike na tregon se rëra Ulqinit përmban përmban rreth 30 minerale,disa nga të cilat jan shumë të rralla,si psh rubidiumi,cesiumi,strontiumi,etj,të cilat janë biologjikisht shumë aktive. Është konstatuar se rëra e Ulqinit përbëhet nga një sasi e vogel radium,uran dhe thorium.Kështu që mund të themi se kjo rërë ebën këtë vend shërues i shumë sëundjeve sidomos të reumatizimit shtylles kurrizore,thyerjen e disqeve dhimbjen e nervit shiatik dhe lëndimet e ndryshme.Ajri i pastër në këtë vend është shërues për ata që vuajnë nga asma dhe nga sëmundjet e tjera bronkiale Në këtë rërë shumë pacie ta e kanë gjetur shërimin e duhur.Është interesante të shikohet se si njerëzit mblohen me rërë dhe qëndrojnë ashtu një kohë të gjatë.

Sand
Family
Logo Footer

Hotel Montefila

Bulevar Teuta 85360 Ulcinj / Djerane 8
montefila@web.de
Tel & Fax: +382(0)30407024 / Mobile: +382(0)69031474


  • English (en)
  • Deutsch (de)
  • Crnogorski (me)
  • Shqip (sq)